La BBC reconeix que va aconseguir l’entrevista amb Lady Di del 1995 amb enganys

El periodista Martin Bashir va usar documents falsos per convéncer la princesa que la família reial l'espiava

La BBC reconeix que va aconseguir l’entrevista amb Lady Di del 1995 amb enganys / À Punt NTC

La televisió pública británica BBC ha hagut de demanar disculpes per l'entrevista a la princesa Diana de Gal·les l'any 1995, després que una investigació independent ha revelat que es va aconseguir amb enganys. 

Segons l’informe, el periodista Martin Bashir va usar documents falsos per convéncer la princesa Diana que la família reial l'espiava i garantir així poder fer-la. 

L'entrevista la van emetre en el programa Panorama el 20 de novembre de 1995, quan Diana ja estava separada però no divorciada del príncep Carles, hereu al tron. La mare dels prínceps Guillem i Enric hi va arribar a dir que hi havia "tres persones" en el seu matrimoni, en referència a Camil·la, duquessa de Cornualla, que en aquells dies era amant de Carles.

El príncep Guillem acusa la BBC de contribuir a la por

El príncep Guillem, segon en la línia de successió al tron britànic, ha acusat la televisió pública d'haver contribuït "significativament a la por, aïllament i paranoia" que va patir sa mare en els últims anys de vida.

En una declaració que ha llegit ell i que han difós les xarxes socials, el primogènit de Carles i Diana també ha assegurat que l'entrevista va ser un factor important en el distanciament dels seus pares.

D’altra banda, el seu germà menor, el príncep Enric, ha difós un comunicat escrit a través de les seues xarxes socials en què denuncia que “l’onada expansiva d'una cultura de l'explotació i de pràctiques no ètiques es van cobrar finalment la vida" de sa mare, Diana.

"La nostra mare va perdre la vida per això, i no ha canviat res. Protegint el seu llegat, protegim a tothom, i mantenim la dignitat amb la qual va viure la seua vida", ha assenyalat el duc de Sussex. 

També et pot interessar

stats