La basílica de València celebra el Besamans de la Mare de Déu

Centenars de persones fan cua des de les 7 del matí per a besar la mà de la patrona de València.

El Besamans té lloc 10 dies deprés de la celebració del dia de la patrona de València
El Besamans té lloc 10 dies deprés de la celebració del dia de la patrona de València

Centenars de persones fan cua des de les 7 del matí d'aquest dimecres a les portes de la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats per a participar en el tradicional Besamans de la patrona de València. 

"Li demanaré pels meus fills, i que em done salut, i perquè tothom tinga faena", ha dit als micròfons d'À Punt una de les fidels més matineres. 

L'organització estima que al llarg de la jornada s'acostaran vora 35.000 persones, i se superarà el nombre d'assistents (30.000) de l'any passat, fet que podria marcar un rècord en els 17 anys que se celebra l'acte.

L'organització ha preparat un ampli dispositiu per a atendre els fidels, amb el suport de la Creu Roja i 7.000 litres d'aigua. A causa de les llargues cues que es formen a la plaça, i sense la protecció del tendal que s’hi col·loca en altres ocasions, es recomana portar protecció solar.

Durant l'espera es recolliran donatius per a les obres de caritat de la basílica, a través de la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desemparats (Maides), Villa Teresita, l'associació valenciana Provida i de diferents missions, entre altres.

El besamans estarà obert fins que l'últim fidel de la cua puga besar-li la mà a la mare de Déu.

També et pot interessar

stats