La base d'helicòpters de Salvament Marítim es queda a València

Foment ha reculat i ha anunciat que no traslladarà la base, sinó que ampliarà la de Mallorca també amb personal les 24 hores.

El trasllat a Palma suposava una retallada en el servei de rescat aeri a la Comunitat Valenciana
El trasllat a Palma suposava una retallada en el servei de rescat aeri a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
12 de desembre 2019 - 15:50

La base presencial d'helicòpters de rescat marítim, operativa durant 24 hores, es quedarà finalment a València. El Ministeri de Foment ha reculat i no traslladarà la base de Salvament Marítim a les illes Balears, com havia avançat a la fi d'octubre

El delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, ha anunciat que el ministeri ampliarà el pressupost perquè tant la base valenciana com la de Mallorca tinguen personal de guàrdia les 24 hores.

Foment fa marxa enrere i tant la base de València com la de Balears tindran la consideració de permanents, és a dir, disposaran de personal de guàrdia presencial les 24 hores per a poder accedir a l'helicòpter de salvament de manera immediata.

Segons el delegat del govern, deixar València com a base no permanent en favor de Mallorca tenia com a objectiu millorar la cobertura global mediterrània amb els recursos actuals. Però aquesta decisió de convertir les dues bases en permanents era una idea prèvia que s'ha hagut avançat per les protestes del personal afectat i millorarà encara més el servei.

El trasllat a Palma suposava una retallada en el servei de rescat aeri a la Comunitat Valenciana, ja que hi havia menys recursos i mitjans que fins ara i incrementava el temps de reacció de l'aeronau en cas d'una emergència, segons havien denunciat els treballadors.

També et pot interessar