Barxeta rebutja el projecte per a ubicar una planta de tractament de residus industrials i un abocador al seu terme municipal

La Conselleria d’Habitatge recorda que només s’ha admés a tràmit la sol·licitud de l’empresa i la iniciativa encara s‘ha de sotmetre a més informes de viabilitat.

Terrenys on es projecta l’abocador a Barxeta, a la comarca de la Costera.
Terrenys on es projecta l’abocador a Barxeta, a la comarca de la Costera.

A Barxeta, a la comarca de la Costera, no estan d’acord amb la possibilitat d’ubicar-hi un abocador i una planta de tractament de residus industrials. L’ajuntament diu que la zona està a la vora d’un paratge natural i Ecologistes en Acció denuncia que falta l’estudi d’impacte ambiental previ a la declaració d’interés comunitari. Des de la Conselleria d’Habitatge insisteixen que encara és prompte perquè el projecte s’ha de sotmetre a més informes de viabilitat, tant mediambientals com urbanístics.

La directora d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Rosa Pardo, recorda que està obert el període d’informació pública perquè es facen observacions al projecte presentat. A més, seguint els tràmits corresponents, demanaran informes a òrgans i departaments entre els quals es troben tant l’Ajuntament de Barxeta com els consistoris dels municipis veïns.

Segons el projecte de l’empresa Servicios Medioambientales de Valencia, SL, l’àrea d’eliminació de residus ocuparia 128.000 metres quadrats i tindria una vida útil de 30 anys. La instal·lació estaria ubicada al terme de Barxeta, prop de la localitat veïna de Llocnou d’en Fenollet.

També et pot interessar

stats