Els bars tanquen a les 22:00 hores: "S’ha rebut amb molta alegria i esperança"

Aquesta nova norma ha permés fer les primeres reserves per a sopar

Terrassa d'un bar de València aquest dilluns / À Punt NTC
26 d'abril 2021 - 22:01

Aquest dilluns el sector de l’hostaleria ha respirat un poc més, gràcies a la nova relaxació de les mesures contra la Covid-19. Tant bars com restaurants i comerços poden ja obrir fins a les 10 de la nit, coincidint amb el toc de queda. Aquesta nova norma ha permés fer les primeres reserves per a sopar.   

“S’ha rebut amb molta alegria i esperança per part de la majoria ” convé Tico Corrons, president de l’Associació de Pubs de València. “La veritat és que esperàvem que el ventall de mesures fóra més ampli” ha reconegut en declaracions a À Punt. 

Tot i així, algunes mesures de prevenció es mantenen tal com estaven abans del dia 26 d’abril: a l’interior dels bars, l’aforament màxim és del 30% i sense ús de la barra per a consumicions. Les terrasses poden estar ocupades al 100%, però es manté la prohibició de fumar tant dins com fora. A les taules, els grups podran ser de màxim 6 persones i tothom déu portar la mascareta excepte quan estiga consumint.

La restauració voldria més aforament a l'interior, perquè continuen limitats al 30 per cent i sense l'ús de les barres. I l'oci nocturn, encara tancat, aspira a obrir fins a la una. Els propietaris confien que la gent acceptarà anar-se'n un poc abans i aprofitar així el torn de sopar. “La gent tornarà a les deu o deu i mitja, jo crec que hi haurà permissivitat” ha dit un client a À Punt.

L’oci nocturn, en canvi, continua tancat, tant el servei de bar de copes com de discoteques, encara que aspira a poder obrir prompte i fer-ho fins a la una de la matinada. L’excepció són els locals que puguen servir menjar, que podran continuar fins les 10, com també bingos i casinos. D'altra banda, el comerç no essencial, que fins ara tancava a les 8, també pot allargar horaris fins l'entrada del toc de queda, amb un aforament de fins al 75%. En la pràctica, per a molts comerços, serà recuperar els horaris habituals d’abans de la pandèmia.

A més, en el sector de la cultura, tant cines com teatres i museus amplien els aforaments a un 75%. Els gimnasos, les piscines i els pavellons poden omplir fins al 50% de l’espai. La mascareta continua sent obligatòria als interiors.

També et pot interessar

stats