Barrancs plens de brutícia la vespra d'un nou episodi de pluges

Les precipitacions s'avancen a la neteja de la rambla de Picassent, què es va desbordar en l'última DANA.

Acumulació de brutícia i canyes al barranc de Picassent (l'Horta)
Acumulació de brutícia i canyes al barranc de Picassent (l'Horta) / À Punt NTC

Les altes temperatures d'aquest dimecres deixaran pas en les pròximes hores a un nou episodi de precipitacions generalitzades a la Comunitat Valenciana. Les previsions meteorològiques anticipen que les pluges creixeran en intensitat en els dies següents i podrien estirar-se fins al cap de setmana.

Els núvols tornaran a descarregar quan molts municipis valencians arrosseguen encara els efectes de la gota freda o DANA de fa tres setmanes.

Un equip d'À Punt ha pogut constatar com alguns barrancs, canals i séquies continuen plens de canyes i brutícia. Aquesta acumulació d'obstacles esdevé un tap per al pas de l'aigua i en cas de precipitacions torrencials pot causar desbordaments i inundacions, com les que van patir la Ribera i l'Horta.

A Valen-Plant, el viver de Vicent Almudéver, estan molt preocupats. Una muntanya de canyes continua bloquejant alguns trams del barranc de Picassent a les proximitats de les instal·lacions. En l'episodi de pluges del passat cinc de novembre la força de l'aigua va arrossegar vehicles per aquesta rambla i el seu desbordament va negar alguns trams de l'autovia A-7.

La burocràcia retarda la neteja

“No han vingut a netejar res”, ens diu Vicent, que lamenta que les pluges arribaran sense que les administracions s'hagen posat d'acord sobre qui ha d'assumir el sanejament. “A l'ajuntament ens han dit que és cosa de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i a la Confederació que ho ha de fer l'ajuntament. I entre els uns i els altres ningú neteja”, assegura el viverista. L'empresa de Vicent ha intentat llevar les restes, però la burocràcia els ho ha impedit. “Proposàrem netejar-ho nosaltres i ens han dit que fan falta permisos de la Confederació i l'ajuntament”.

La kafkiana situació no es resoldrà a temps, abans de les pròximes pluges. A Vicent només li queda mirar al cel i encreuar els dits perquè el viver no patisca més desperfectes. “L'altra vegada hi va haver un metre i mig d'aigua i el corrent va tombar alguns murs. Espere que ara siguen pluges més normaletes”.

També et pot interessar

stats