El barranc del Carraixet es revitalitza

Es convertirà en un corredor verd de més de 40 quilòmetres i connectarà la serra Calderona amb la mar.

VÍDEO | El barranc del Carraixet es revitalitza

Després d’anys d’oblit, el barranc del Carraixet tornarà a revitalitzar-se i es convertirà en un corredor verd de 44 quilòmetres. Aquest “riu sec”, com també és conegut, connectarà la serra Calderona amb la mar.

El projecte que ha posat en marxa la Diputació de València té com a objectiu posar en valor el paisatge d’aquesta zona i millorar la canalització de l’aigua per a evitar desbordaments quan plou amb força. La primera fase netejarà i recuperarà la vegetació natural de la zona més danyada, als termes de Montcada, Alfara del Patriarca i Bétera.

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha assegurat que aquesta iniciativa permetrà que torne a brollar l’aigua en zones que actualment s’havien convertit en abocadors. Diversos col·lectius ecologistes i veïnals com la plataforma veïnal Amigues del Carraixet i l’Associació de Protecció Mediambiental fa anys que ho denuncien.

A més, tal i com apunta la Diputació de València, el projecte millorarà la mobilitat sostenible entre els municipis, connectant espais de valor cultural com l’Horta de València amb el Camp de Túria.

També et pot interessar

stats