Bárcenas declararà per contractes públics com el de la comissaria de Xirivella

El jutge García Castellón, instructor de l'operació Kitchen, vol més detalls sobre els arxius "comprometedors”.

Luis Bárcenas en una declaració davant el jutge en una imatge d'arxiu

El pròxim dilluns Luis Bàrcenas declararà per l'operació Kitchen i pel presumpte pagament d’empresaris a canvi de contractes públics durant els governs de José María Aznar. Un d'eixos contractes seria el de la comissaria de Xirivella, segons van avançar en exclusiva els informatius d’À Punt Mèdia.

El jutge García Castellón, instructor de l'operació Kitchen, vol més detalls sobre els arxius "comprometedors”, segons Bárcenas, que presumptament li va furtar l'excomissari Villarejo seguint ordes de l'exministre Fernández Díaz.

Més tard, i aprofitant la interrupció del juí per la caixa B del PP, el jutge Santiago Pedraz l'interrogarà per un altre vessant d'eixa caixa: l'ingrés en negre de pagaments d'empresaris a canvi de contractes d'obra pública. Pedraz investiga una llista d'obres de l'últim govern de José Maria Aznar, per valor de 600 milions d'euros. En la llista figura la construcció de la comissaria de Xirivella, quan el valencià Juan Cotino era director de la Policia.

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal va investigar 23 contractes públics adjudicats al constructor Alfonso García Pozuelo per valor de més de 600 milions d’euros. Els agents sospiten que va pagar comissions il·legals a canvi de contractes d’obra pública, arreglats entre el 2002 i el 2009. Entre aquests hi ha la construcció de la comissaria de policia de Xirivella. Una adjudicació que, segons ha pogut saber À Punt, es va autoritzar l’any 2002, dos mesos abans que Juan Cotino, nascut en aquesta població, deixara el càrrec de director general de la Policia.

Pedraz espera que Bárcenas aporte la clau del cas: el mecanisme que vincule clarament una aportació empresarial amb una obra concedida.

També et pot interessar

stats