Barcelona viu una nova nit de disturbis per la sentència del 'procés'

La jornada deixa un detingut i almenys catorze ferits en els disturbis, on cremen cotxes i fogueres

Agents es preparen per a dispersar manifestants
Agents es preparen per a dispersar manifestants / Jon Nazca (Reuters)

Milers de persones s'han concentrat aquest dimecres davant la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya, on s'han produït noves càrregues i moments de tensió entre manifestants i els agents. Després que els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional carregaren per a dispersar-los de la zona de la conselleria, els Comités de Defensa de la República han encés fogueres i han cremat contenidors al passeig de Sant Joan i al carrer de Roger de Flor de Barcelona.

Els manifestants han protagonitzat altercats a la zona, on han tirat a terra motocicletes i jardineres, han creuat contenidors al carrer i s'han produït carreres per a fugir dels agents antidisturbis. A més, els Mossos han advertit que a la línia policial a Gran Via amb el carrer Nàpols estan llançant còctels Molotov, per la qual cosa recomanen a la ciutadania que no s’acoste a la zona i que seguisca les indicacions policials. A més, un helicòpter policial que sobrevola la zona dels disturbis a Barcelona ha rebut almenys cinc llançaments de pirotècnia.  

Catorze assistències sanitàries i un detingut

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que han realitzat 14 assistències sanitàries i han traslladat quatre ferits fins a centres mèdics. Entre ells hi ha un càmera de Telemadrid, que ha resultat ferit al cap per un llançament d'un pot de beguda per part d'un grup de manifestants i que ha hagut de ser atés en un hospital de la ciutat.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han detingut una persona durant els disturbis, on cremen cotxes i fogueres. La policia catalana ha assegurat que els activistes els han llançat àcid i pedres de grans dimensions contra la línia policial en la plaça de Tetuan, han cremat contenidors i han creat barricades. A més, grups d'encaputxats han desmuntat una bastida d'obra d'un edifici per a acumular el material en terra i botar-li foc. 

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha xifrat en 45 els focs simultanis al centre de Barcelona, sobretot a la dreta del districte de l'Eixample. Collboni ha condemnat "de manera total" els disturbis arran de la sentència del 1-O, i ha demanat que altres administracions diguen el mateix, en al·lusió al president de la Generalitat, Quim Torra.

A banda de la capital catalana, els Comités de Defensa de la República han organitzat concentracions a Girona, Tarragona i Lleida on també s'han produït aldarulls i càrregues.

Presó provisional sense fiança per a tres detinguts a Barcelona 

El jutge ha dictat presó provisional sense fiança per a tres dels detinguts a Barcelona pels disturbis del passat dimarts en resposta a la sentència del ‘procés’. Segons ha informat Alerta Solidària en un missatge en Twitter, als tres manifestants "se'ls acusa de desordes, atemptat i lesions lleus".

També et pot interessar

stats