A Barcelona, unes 500 persones exigeixen que deixen salpar l'Open Arms

El vaixell continua amarrat al port de Barcelona per orde del Ministeri de Foment.

Un grup de voluntaris de l'ONG portaven els jupetins salvavides que utilitzen en els rescats
Un grup de voluntaris de l'ONG portaven els jupetins salvavides que utilitzen en els rescats / Enric Fontcuberta (Efe)

Al voltant de 500 de persones s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Barcelona per a reclamar que l'administració permeta salpar el vaixell de salvament Open Arms. Capitania Marítima li ha denegat el permís per a dirigir-se al Mediterrani central per raons administratives.

La manifestació ha començat en la seu de la delegació del govern i ha finalitzat davant l'oficina d'informació del Parlament Europeu.

Una pancarta amb el lema "freeopenarms" ha encapçalat la marxa, protagonitzada per un grup de voluntaris de l'ONG que portaven els jupetins salvavides que utilitzen en els rescats.

Amb el lema "Rescatar persones no és delicte", els manifestants han recorregut el centre de la ciutat entonant la cançó "Bella Ciao", la cançó popular que cantaven els partidaris dels partisans a Itàlia durant la Segona Guerra Mundial i que s'ha convertit en un símbol de moltes reivindicacions.

El passat 14 de gener, el capità marítim de Barcelona va denegar el permís per a salpar cap a les costes líbies a l'Open Arms per seguretat, perquè no està garantit que puga desembarcar els nàufrags que rescate en un port pròxim i segur.

El vaixell havia de salpar el 8 de gener cap a la zona migratòria del Mediterrani central, entre Líbia i Malta. Segons el Ministeri de Foment, l'objectiu de l'embarcació no és d'observació i vigilància, sinó que en realitat "dona suport d'auxili i salvament". Aquest organisme ha explicat que, atés que no pot desembarcar els migrants rescatats en un lloc segur de la zona de rescat, es veurà obligat a actuar de nou en contra dels convenis internacionals. Segons denuncia el compte de Twitter de l'ONG, "perdre temps és perdre vides" .

També et pot interessar