Barcelona i Lleida passaran dijous a la fase 3 de la desescalada

Demà es publicarà l'orde en el ‘BOE’, que permetrà la lliure circulació per tot Catalunya.

Barcelona i Lleida passaran dijous a la fase 3 de la desescalada
Barcelona i Lleida passaran dijous a la fase 3 de la desescalada

Els territoris de Catalunya que encara estaven en la fase 2, Barcelona i l'àrea metropolitana, i Lleida, passaran a la fase 3 de la desescalada a partir d'aquest dijous, segons han acordat aquest dimecres en una reunió bilateral que han mantingut el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Fonts de la Generalitat de Catalunya han informat que, finalment, s'ha optat per no esperar al pròxim dilluns, dia 22, quan ja no hi haurà estat d'alarma. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicarà demà el trànsit de fase que permetrà, a més, els moviments per tota la comunitat autònoma. Aquest matí, Illa ha assenyalat, en una entrevista en TV3, que els brots que s'havien detectat fa unes setmanes a Lleida estaven controlats.

Amb la incorporació de Barcelona i Lleida, el 78% de la població de tota Espanya, quasi 37 milions de persones, estarà en la fase 3. Només quedaran en fase 2 Madrid, Salamanca, Segòvia, Àvila i Sòria. Galícia és l'únic territori que va passar a la nova normalitat dilluns passat.

En la fase 3, les comunitats autònomes poden regular l'aplicació de mesures per a previndre la propagació de la Covid-19, excepte d'aquelles vinculades a la llibertat de circulació que excedisquen l'àmbit de la unitat territorial, competència que encara quedarà en poder del govern espanyol.

També et pot interessar

stats