Barceló nega cap contagi d'hepatitis C a les clíniques iDental

La consellera de Sanitat demana prudència i diu que no hi ha constància de cap afectat per ús de material contaminat.

La Conselleria investiga iDental des del 2017
La Conselleria investiga iDental des del 2017 / Soledad Sánchez

Ana Barceló ha assenyalat que el seu departament no té constància de cap cas d'hepatitis C per contagi en les clíniques d'idental i demana prudència després que la informació d'un possible contagi haja fet que molts usuaris preocupats demanen la prova de l'hepatitis i del virus del VIH en els respectius centres de salut. La consellera ha negat el fet després que diumenge es fera públic un comunicat de Podem en el qual s'assegurava que el Consell estava investigant un possible cas de contagi.

La Conselleria investiga iDental des del 2017. Pel novembre del 2017 i al gener del 2018, Sanitat va fer una inspecció a la Clínica iDental de la ciutat de València, i va detectar que hi havia material caducat i instrumental que no estava en condicions. Aquestes irregularitats van motivar que s'obrira un expedient sancionador contra el titular del centre. Des d'aquell moment, la Conselleria ha rebut un centenar de denúncies d'usuaris de les clíniques que l'empresa té a la Comunitat Valenciana i que han sigut tancades. L'administració està estudiant la situació, i la consellera ha anunciat que actuaran de manera individualitzada en cada cas .

L'administració s'ha reunit en diferents ocasions amb associacions de consumidors i sindicats de treballadors de l'empresa, que també havien denunciat la situació per la qual travessava. Dimecres que ve, s'ha convocat un encontre entre l'administració, el Col·legi d'Odontòlegs, els consumidors i la Fiscalia, on es podria avaluar aquesta qüestió de recomanar diferents proves als usuaris d'aquestes clíniques i determinar un protocol d'actuació per als afectats.

Alguns dels usuaris de les clíniques iDental que formen part d'una plataforma, han sol·licitat les proves d'hepatitis C i VIH en centres de salut. Uns altres, com Soledad Sánchez, se la va fer fa més d'un any quan en va resultar contagiada de fongs i va tindre un herpes. Aquesta afectada ja ha presentat una demanada per danys i perjuís contra iDental València.

També et pot interessar

stats