Barceló admet "que no està en absolut satisfeta" amb les xifres de les llistes d'espera

La consellera de Sanitat espera que el pla de reducció de la demora millore la situació en 2020.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, compareix a les Corts en una imatge d'arxiu
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, compareix a les Corts en una imatge d'arxiu / Corts

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha admés "que no està en absolut satisfeta" amb les últimes xifres de les llistes d'espera. Així, confia que el pla de reducció de la demora que es presentarà abans que acabe l'any, amb una inversió global de 35,2 milions, comence a tindre efectes en 2020, i que reduïsca l’espera a uns "terminis raonables".

Barceló ha explicat les últimes xifres de les llistes d'espera que hi ha per a sotmetre's a una intervenció quirúrgica a la Comunitat Valenciana, que han augmentat en 30 dies entre juliol i setembre, amb 109 dies de demora estructural, i 133 dies de total.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que "no es tracta de reconéixer errors de gestió" sinó d'"analitzar com es resol" un problema que es produeix de manera recurrent cada any a l'estiu i a tota Espanya per les vacances del personal sanitari, i també pel rebuig dels pacients a operar-se en aquestes dates.

En aquest sentit, ha apuntat que es tracta d'un "fenomen estacional", que ja comença a disminuir. A l'octubre la demora total ja s'ha reduït 11 dies, fins als 122 dies, i a 15 de novembre se situava ja en 119 dies. No obstant això, ha recalcat que "els casos urgents sempre s'operen".

Rebuig al pla de xoc

De la mateixa manera, Barceló ha dit que s'estudiaran els motius del fet que més del 65% dels pacients rebutge acudir al pla de xoc. En concret, de les 20.811 intervencions que es van oferir, els pacients en van rebutjar 13.455.

La Conselleria també vol posar en marxa un pla per a retindre els professionals als quatre hospitals comarcals de la Comunitat Valenciana, i que aquests departaments resulten "més atractius" per als especialistes.

Així mateix, ha anunciat que a partir de gener les dades de les llistes d'espera es publicaran cada mes, i per departament, perquè els ciutadans puguen comprovar la demora que hi ha a l'hospital on seran intervinguts.

També et pot interessar

stats