Baralla multitudinària de trenta interns, amb un ferit per arma blanca, a la presó de Picassent

Acaip-UGT denuncia el risc per a la seguretat del pas del primer grau a l'ordinari de molts interns, segons el sindicat, per a maquillar les estadístiques

Exterior de la presó de Picassent
Exterior de la presó de Picassent / Europa Press

El sindicat Acaip-UGT ha informat d'una baralla multitudinària al mòdul 2 de la Unitat de Compliment del Centre Penitenciari de Picassent protagonitzada per una trentena d'interns, alguns d'ells de primer grau, un règim que s'aplica quan són reincidents en els aldarulls. La brega va començar quan un dels presos en va ferir un altre amb un punxó casolà, i posteriorment s'hi van sumar "molts més interns" i va haver-hi "agressions i cadirades", segons els sindicats.

La baralla es va acabar amb diversos interns traslladats al mòdul d'aïllament, i després calgué traslladar-los a la infermeria perquè el metge de guàrdia es va negar a visitar-los en aquell mòdul. Aquest trasllat suposa, segons els sindicats "posar en risc la seguretat dels treballadors".

El sindicat denuncia que en l'actualitat molts dels incidents els protagonitzen interns a qui Institucions Penitenciàries ha fet progressar del primer al segon grau, en opinió de la plataforma de manera injusta, ja que interpreta aquesta evolució com un intent de "maquillar" les estadístiques. En dos anys el nombre d'interns classificats en primer grau s'ha reduït de 900 a menys de 350, segons dades d'Acaip-UGT.

La representació sindical de la plantilla del centre penitenciari qualifica de "bonisme" aquesta política, que considera que posa en risc la seguretat del personal i els mateixos interns.

Institucions Penitenciàries, per la seua banda, afirma en la baralla només han intervingut quatre reclusos, tres dels quals han acabat en el mòdul d'aïllament.

També et pot interessar

stats