Bany, el web de la Generalitat que informa de l'aforament de les platges en temps real

Arreplega dades com l'afluència de gent, serveis o la temperatura del mar per orientar els banyistes.

Portada de la pàgina web de les zones de bany de la Generalitat
Portada de la pàgina web de les zones de bany de la Generalitat

La Generalitat ha llançat el web bany.gva.es i està treballant en la creació d'una aplicació mòbil per tal d'informar a la població sobre les diferents característiques i la situació de les platges i cales en temps real.

Es tracta d'una mesura que tractarà d'evitar les grans concentracions en aquests espais, així com les aglomeracions a les entrades de les mateixes platges i cales. La ferramenta recull dades com l'afluència de gent, serveis o la temperatura del mar per a orientar els banyistes, i divideix el seu estat en tres nivells per colors (verd, groc i roig).

El blanc significa que la platja està entre el 0% i el 35% d'usuaris i que, per tant, es pot respectar perfectament la distància de seguretat. D'altra banda, el color roig indicarà que la platja supera el 90% de la seua capacitat i, consegüentment, és impossible guardar la distància de seguretat. En total, hi figuren 350 platges de la Comunitat Valenciana, entre les quals s'inclouen també set platges fluvials.

Finalment, la Generalitat també està preparant un document amb recomanacions que puguen servir d'ajuda als ajuntaments de les localitats costaneres per a facilitar l'accés segur a les platges.

També et pot interessar

stats