Els bancs tornaran l'import de la clàusula sòl als usuaris

ADICAE calcula que cada afectat rebrà entre 12.000 i 15.000 euros.

La resolució dona la raó a l'associació de consumidors Adicae
La resolució dona la raó a l'associació de consumidors Adicae / Europa Press

L'Audiència Provincial de Madrid dona la raó a l'associació de consumidors Adicae en el marc de la seua macrodemanda per les clàusules sòl contra unes 40 entitats i obliga els bancs a tornar “totes les sumes percebudes” de manera indeguda per la clàusula sòl des de la firma de la hipoteca. ADICAE calcula que cada afectat rebrà entre 12.000 i 15.000 euros. 

En la sentència, que pot ser recorreguda en cassació davant la sala de civil del Tribunal Suprem, els magistrats que componen la secció 28 han reconegut el dret dels perjudicats, al voltant de 9.000, a recuperar els diners abonats de més als seus bancs més els interessos legals amb caràcter retroactiu. 

Aquesta sentència revoca parcialment una resolució del 7 d'abril de 2016 del jutjat mercantil número 11 de Madrid i obliga els bancs a tornar tots els diners obtinguts amb la clàusula sòl, a més dels interessos, amb caràcter retroactiu. 

D'aquesta manera, es posa fi a la major acció judicial contra la banca en la història d'Espanya. Tot i això, aquesta resolució encara pot ser recorreguda davant la sala primera del Tribunal Suprem. 

També et pot interessar

stats