El banc que va fer les transferències de l'EMT no investigarà el frau de 4 milions d'euros

L'entitat tampoc preveu mesures disciplinàries per al personal, encara que l'empresa pública els responsabilitza del frau.

Un autobús de la flota de l'EMT en una imatge d'arxiu
Un autobús de la flota de l'EMT en una imatge d'arxiu

L'entitat bancària des de la qual es van fer les transferències que van derivar en el frau de 4 milions d'euros de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València no obrirà cap investigació interna del cas, ni tampoc preveu cap mesura disciplinària en el personal de l'entitat. A pesar de l'acusació de presumpta responsabilitat de l'EMT, el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xiscu Costa, ha descartat la investigació interna d'aquest assumpte quan aquest matí li han preguntat per una possible "fallada del control" per part de CaixaBank en una roda de premsa.

El regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, va afirmar que la treballadora acomiadada per la seua presumpta implicació en les huit transferències de 4.040.000 euros a un compte de Bank of China a Hong Kong, va fer labors d'intermediació amb els bancs, en concret amb Bankia, que no van fructificar i després amb CaixaBank, per a realitzar les transferències.

En ser preguntat per l'acusació de l'empresa pública, el responsable territorial de l'entitat s'ha negat a pronunciar-se sobre l'assumpte. Únicament ha afirmat que "no s'ha obert cap classe d'investigacióó" quant a aquest cas.

També et pot interessar