El ban faller del 2020 vol prohibir el botellot a València

Aquesta vesprada s’ha celebrat una nova reunió entre el món faller, veïnat, hotelers i comerciants per a elaborar la normativa de l'any vinent.

Aquesta vesprada s’ha celebrat una presa de contacte entre el món faller i col·lectius veïnals, hostalers i comerciants
Aquesta vesprada s’ha celebrat una presa de contacte entre el món faller i col·lectius veïnals, hostalers i comerciants / Ajuntament de València.

Les Falles 2020 comencen a calfar motors. Aquesta vesprada s’ha celebrat una nova reunió entre el món faller i col·lectius veïnals, hostalers i comerciants per a elaborar el ban de les falles de l’any que ve. L'objectiu, assenyalen des del consistori, és "revalidar el consens aconseguit les passades Falles, quan tots els agents van secundar el bàndol faller". 

La Mesa de Diàleg Faller ha secundat la proposta de la Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València perquè el text en què es marquen les normes de la festa reculla "de forma explícita" la prohibició de fer botellot durant les festes grans de la ciutat, incloses les zones on sí que està autoritzada la venda i consum de begudes alcohòliques. "S'ha de perseguir el botellot", ha assegurat el regidor Pere Fuset, qui ha explicat que el "consum, sempre responsable, només es podrà realitzar a les zones autoritzades a les comissions".

La regidoria, el món faller i representants socials també han considerat convenient l’exigència de limitadors de potència a totes les revetles, orquestres i discomòbils per a assegurar-se que no superen els decibels permesos. A més, també veuen amb bons ulls la implantació d’accions que puguen afavorir l’ús de gots reutilitzables.

També et pot interessar

stats