El ban faller de 2019 permet celebrar revetles de vesprada

L'Ajuntament de València limita l'ús de petards durant la matinada i prohibeix disparar qualsevol artifici pirotècnic en tot el Jardí del Túria.

El ban faller de 2019 permet celebrar revetles de vesprada.
El ban faller de 2019 permet celebrar revetles de vesprada.

L'Ajuntament de València ha fet públic aquest dimecres el ban on s’anuncien i recorden les normes amb motiu de les festes falleres, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Entre les novetats, destaca que aquest any es permetrà celebrar revetles populars i discomòbils en horari vespertí, entre les 17:00 i les 21:00 hores. Les comissions falleres podran programar-les per la vesprada sempre que renuncien a la celebració d’aquestes activitats per la nit. Enguany, les revetles estan autoritzades el dia 9 i des del 15 al 19 de març, en horari comprés entre les 22:00 i les 4:00 hores de la matinada.

A més, es limita l’horari de l’ús de petards, tal com va ser acordat en la quarta reunió de la Mesa de Diàleg Faller, presidida pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. El ban disposa la restricció de petards el dia 9 de març entre 2:00 i les 7:30 hores. El dia 10, entre les 2:00 i 7:30 hores de la matinada i també a partir de les 22:00 hores de la nit. El dia 14, la limitació començarà a partir de les 2:00 hores. Durant la setmana de falles del 15 al 19 de març, la restricció serà diària i no es podran disparar petards des de les 2:00 fins a les 7:30 hores. Finalment, el 20 de març, la limitació començarà a les 2:00 hores, després de la Cremà de les falles. La resta de dies quedarà restringit l’ús de trons detonants entre les 22:00 i les 7:30 hores.

Així mateix, el ban prohibeix disparar qualsevol artifici pirotècnic en tot el Jardí del Túria i en les zones de jocs infantils, a excepció dels espectacles del programa oficial de Falles.

A més, les parades de venda de xurros i bunyols s’instal·laran en els carrers de la ciutat de València entre els dies 3 i 19 de març. Quant als mercats ambulants, es podran trobar des del dia 12 fins al 19 de març.

També et pot interessar

stats