El Baltasar blanc pintant de negre de l’Ajuntament d’Alacant, criticat per racista

La directora general per a la Igualtat de Tracte i Diversitat Etnicoracial, Rita Bosaho, ha denunciat la pràctica coneguda com a 'blackface'.

Imatge de Baltasar en el vídeo publicat pel consistori
Imatge de Baltasar en el vídeo publicat pel consistori / Twitter: @alicanteayto

L’ús d’un rei Baltasar blanc pintat de negre que ha fet l’Ajuntament d’Alacant ha rebut les crítiques en Twitter de la directora general per a la Igualtat de Tracte i Diversitat Etnicoracial, Rita Bosaho.

La responsable de l’organisme dependent del Ministeri d’Igualtat ha denunciat que el consistori realitze aquesta mena de representació de les persones negres, coneguda com a blackface, que “nega la diversitat etnicoracial” de la societat. Bosaho ha qualificat l’acció de racista i ha posat l’accent en el fet que hi ha persones negres a Alacant que podrien fer de Baltasar.

L’ajuntament va publicar aquest dissabte en Twitter un vídeo en què els tres Reis d’Orient conviden els xiquets i xiquetes de la ciutat a parar atenció a les xarxes del consistori el dia 5 de gener. El missatge s’ha compartit vora 800 vegades, majoritàriament acompanyat de crítiques al fet que Baltasar siga una persona blanca.

El 2017 la comunitat Afroféminas ja va criticar la cavalcada dels Reis d’Alcoi, festa d’interés turístic nacional, pels seus patges reials. Aquestes figures fan servir un maquillatge que el col·lectiu de dones afrodescendents afirma que “estereotipa, ridiculitza, no inclou i falsifica” la imatge de les persones negres.

També et pot interessar

stats