El ball dels xiquets ugandesos que atrau milers de seguidors en les xarxes socials

Les coreografies que protagonitzen els menors orfes acollits per una fundació com a teràpia són virals arreu del món.

VÍDEO: La coreografia viral dels xiquets ugandesos

La música cura. I unida a la dansa, el seu efecte és doblement sanador. Ben bé ho saben els xiquets orfes que atenen a la fundació Masaka Kids Africana , a Uganda, un dels països més empobrits del món i més castigats pels conflictes bèl·lics. La fundació els cobreix les seues necessitats bàsiques. Entre elles, i més enllà de l’alimentació o l’educació, la teràpia, en forma de ball, per a superar les adversitats que els han sobrevingut.

Per als menors acollits per aquesta fundació, el ball és molt més que una diversió. Els ajuda a trobar un motiu per a somriure, per a superar-se i per a acumular milers de seguidors en les xarxes socials. Com a part de la seua teràpia, protagonitzen coreografies, que posteriorment pengen en les seues xarxes socials, i de les quals s’han fet ressó les figures més rellevants del panorama musical internacional, com Daddy Yankee, quan es va assabentar que ballaven una de les seues composicions.

Els menors de la fundació Masaka Kids Africana han reunit més de 143.000 subscriptors al seu canal de YouTube, tenen 859.000 seguidors a Instagram i alguns dels seus últims vídeos de Facebook han sigut compartits més de 717.000 vegades. A Spotify tenen més de 10.171 oients mensuals, perquè fins i tot han llançat el seu propi disc.

En el cas d’aquests menors ugandesos, el ball, a més de ser una teràpia, és una font d’ingressos per a recollir donacions per a la fundació. Des que els seus vídeos s’han tornat virals, s’han incrementat els recursos que els arriben per a dur endavant aquesta encomiable tasca.

També et pot interessar

stats