Balanç de danys després del primer temporal de la tardor

Molts municipis de la Ribera Alta i Baixa, i de l'Horta, netegen, reparen i quantifiquen les destrosses que ha deixat la pluja.

VÍDEO | Balanç de danys després del primer temporal de la tardor

Ara que el primer temporal de la tardor ja ha passat, és el moment de desaiguar tot el que s'ha inundat, avaluar els danys i començar a netejar per a poder reparar.

En aquesta situació es troben milers de valencians i valencianes del litoral de València, sobretot de les comarques de la Ribera Alta i Baixa, i de l'Horta, on més fort ha colpejat la força de l'aigua i més destrosses han patit.

Efectius de bombers, policies i veïns han efectuat al llarg d’aquest divendres tasques de neteja i desaiguat de tota la pluja que ha caigut. En molts llocs de la Ribera Alta i Baixa i de la comarca de l’Horta s’han reparat línies elèctriques i infraestructures. Els bombers han hagut de treure aigua de baixos i garatges. Nou municipis de la Ribera han tancat les escoles i han deixat 21.000 alumnes a casa.

Al camp també han començat a fer balanç perquè l'excés d'aigua pot arruïnar la collita. El sindicat AVA Asaja estima que si els camps no s'eixuguen a temps les pèrdues poden arribar als 62 milions d'euros, la major part de cítrics.

Tot i que la major part de la circulació s'ha anat recuperant, encara continuen tallades quatre carreteres per inundacions. Son la CV-309, el pas inferior de Sagunt., la CV-543, l'accés a Cogullada des d'Alberic, la CV-57, carretera de Vilella, al terme municipal d'Alzira i la CV-522 que unix Guadassuar i Alginet.

També et pot interessar

stats