Balanç agredolç dels sectors econòmics vinculats a les Falles

Les Falles de la pandèmia han donat un respir econòmic, però no han sigut comparables a les de març

Balanç econòmic dels sectors que viuen de les Falles
Magda Nicolau
À Punt NTC
José Luis Lucas @apuntnoticies
José Bronchal
06 de setembre 2021 - 22:15

Els sectors econòmics vinculats a les Falles han fet un balanç agredolç d'aquestes festes de la pandèmia. Coincideixen en el respir econòmic que han suposat, però també que el volum de negoci no té res a veure amb unes Falles de març.

Entre alguns dels sectors amb què ha parlat À Punt Notícies es troben la música, que ha tornat a sonar als carrers acompanyant fallers i falleres, però parlen de pèrdues. En aquest sentit, Daniela González, presidenta de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, ha explicat que la pèrdua que acumulen les diverses societats musicals "és molt gran".

Les bandes de música van poder estar presentes en l'Ofrena 2021
Les bandes de música van poder estar presentes en l'Ofrena 2021 / À Punt NTC

En una línia semblant s'expressa el sector pirotècnic, encara que les contractacions de les distintes comissions els han donat un poc d'oxigen econòmic. La pirotècnica Reyes Martí ha explicat que han pogut utilitzar el material que tenien guardat des de fa any i mig.

Aquestes Falles atípiques han sigut ajuda per al sector de la indumentària. Els indumentaristes remarquen que aquestes festes han despertat les ganes de renovar vestuari i, encara que no han tingut la càrrega de treball a què estaven acostumats abans de la pandèmia, econòmicament sí que s'ha notat, segons ha explicat a À Punt NTC l'indumentarista Eduardo Cervera.

El públic ha recuperat la il·lusió per adquirir nous vestuaris
El públic ha recuperat la il·lusió per adquirir nous vestuaris / À Punt NTC

També els hotels han superat les previsions. Això sí, segons manifesten, només durant el cap de setmana, amb ocupacions del 90%. Luis Martí, president de la Confederació d'Empresaris de Turisme de la Comunitat Valenciana, ha explicat en aquest respecte que "l'ocupació s'ha concentrat la nit del divendres i la de dissabte", però ha recalcat que, per a l'excepcionalitat de la situació d'aquestes Falles, ha sigut un resultat boníssim.

Més dur ha sigut per al sector de la restauració, que valora, amb tot, el paper simbòlic de les Falles per a recuperar l'activitat. El portaveu de la Coordinadora de l'Hostaleria dels Barris de València, Vicente Pizcueta, ha fet veure, però, que els efectes de les Falles no s'han notat als barris periferics.

També et pot interessar

stats