Els baixos i garatges de l’Horta continuen negats una setmana després de les pluges

Les intenses precipitacions han disparat el nivell freàtic i, per molta aigua que es traga dels baixos inundats, continua apareixent-ne més 

Una setmana després, l'aigua que deixaren les pluges persisteix / À Punt NTC

Una setmana després de les intenses pluges que tornaren a deixar precipitacions de rècord, encara queda aigua de pluja estancada, ja que tanta precipitació acumulada ha causat una pujada del nivell freàtic. En poblacions com Massalfassar (Horta Nord), la majoria de baixos estan encara negats perquè el terra no pot engolir més aigua.

Dimarts passat, l'aigua va caure del cel a poalades per tota l’Horta i ara, una setmana després, puja des de terra. El veïnat de Massalfassar buida l'aigua, però torna a aparéixer. Segons han explicat a À Punt Notícies, en veure que per molt que tragueren l’aigua no baixava el nivell que tenien en els seus baixos i garatges, realitzaren uns sondejos i descobriren que estaven buidant “aigua pura de brollador”, i que el nivell freàtic està en valors extraordinàriament alts.

Açò suposa un problema, asseguren, ja que les asseguradores els han informat que, fins que no desaparega l’aigua completament, no poden començar a reparar les destrosses que ha fet l’aigua. Per això continuen intentant desgotar garatges i plantes baixes, amb l’esperança que en algun moment l’aigua deixe de brollar.

No només Massalfassar està en aquesta situació, molts altres municipis de l’Horta com Benetússer i Burjassot tenen els mateixos problemes, i les empreses d’extracció d’aigua no donen l'abast, malgrat que estan fent jornades maratonianes. 

També et pot interessar

stats