Baixen els preus de més de 1.200 medicaments en les farmàcies

Aquesta mesura reduirà la factura pública de fàrmacs en 88 milions d’euros.

Baixen els preus de més de 1.200 medicaments en les farmàcies
Baixen els preus de més de 1.200 medicaments en les farmàcies

A partir d’aquest dimarts baixen els preus de més de 1.200 medicaments disponibles en les farmàcies, gràcies a l’entrada en vigor de l’Orde de preus de referència de 2018.

Segons el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, aquesta baixada de preus reduirà la factura pública de fàrmacs en 88 milions d’euros. A més, baixaran també de preu 497 presentacions de medicaments hospitalaris.

Entre els medicaments que reduiran el preu es troben antiinflamatoris, antitussigens o fàrmacs per a l’artrosi, la hipercolesterolemia, el glaucoma o la hipertensió arterial. Així, els deu principis actius amb major impacte en la baixada de preus representen el 89% de la reducció de la factura.

A més, entre les presentacions de medicaments que baixen de preu en farmàcia comunitària es troben principis actius com l’ibuprofén, fàrmacs per a l’asma com el salbutamol o la budesonida, antidepressius com l’escitalopram, anticonceptius orals com el levonorgestrel / etinilestradiol o medicaments per a la malaltia de Parkinson com el ropinirole.

També et pot interessar

stats