Baixa l'okupació d’habitatges a la Comunitat Valenciana

Són 568 les violacions de domicili i usurpacions que s’han produït al territori el primer quadrimestre de l’any

Edifici en un carrer de València (arxiu)
Edifici en un carrer de València (arxiu) / À Punt NTC

L'okupació d'habitatges ha descendit a la Comunitat Valenciana, fins a les 568 en el primer quadrimestre de l'any. Al conjunt d'Espanya, l'okupació d'habitatges ha descendit en els primers quatre mesos de l'any un 11,8% respecte al mateix període del 2022, amb un total de 5.266, contra les 5.974 de l'any anterior, segons el Ministeri de l'Interior.

Encara que l'estadística proporcionada no distingeix entre violació de domicili— quan s'okupa un habitatge habitual, siga la primera o la segona la residència— i usurpació —immoble propietat de banc o habitatge buit—, perquè la qualificació jurídica competeix a l'òrgan judicial encarregat de cada cas, les dades mostren que aquest delicte continua amb el descens que va començar el 2022.

Enguany, fins al 30 d'abril, aquest tipus de delicte ha disminuït en totes les comunitats autònomes, excepte a les Balears, on hi ha hagut 152 okupacions, setze més que l'any anterior, i a Astúries, amb 22 okupacions, dues més que en el primer quadrimestre del 2022.

En números totals, Catalunya continua sent la comunitat autònoma on més s'okupa: 2.238 immobles ocupats, molt per davant d'Andalusia (805), la Comunitat Valenciana (568) i Madrid (491).

També et pot interessar

stats