Baixa la fertilitat entre les dones de 20 a 35 anys

Un estudi de l'IVI revela que una de cada quatre dones en edat fèrtil tenen una reserva ovàrica baixa.

Imatge d'arxiu de l'Institut Valencià d'Infertilitat
Imatge d'arxiu de l'Institut Valencià d'Infertilitat / IVI
26 de novembre 2019 - 15:55

Un estudi de l'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI) entre 3.000 dones de 25 a 38 anys revela que una de cada quatre dones en edat fèrtil tenen una reserva ovàrica baixa, un indicador que determina la facilitat per a quedar-se embarassades.

Els experts han mesurat el nivell d'una hormona en sang denominada antimulleriana. Els resultats han sorprés els experts, ja que un 25% de les entre 30 i 34 anys, edat òptima en la fertilitat, tenen una reserva ovàrica baixa, és a dir, menys possibilitats de quedar-se embarassades del que és normal. En les dones majors de 35 anys, la reserva disminueix en un 33% de les dones.

Antonio Requena, director mèdic de l'IVI, ha explicat que les causes d'aquesta disminució de l'hormona en aquestes dones pot estar relacionat amb causes ambientals, entre altres factors.

Tot i que és el primer estudi i s'ha de continuar investigant aquesta qüestió, en aquests casos des de l'IVI aconsellen a les dones que volen retardar la maternitat preservar la fertilitat mitjançant la congelació d'òvuls.

També et pot interessar

stats