Avisa'm: un sistema per a alertar de possibles casos de violència de gènere

El desenvoluparà la UV amb la col·laboració del Consell i permetrà escoltar converses de la possible víctima.

Utilitza components d'intel·ligència artificial i geolocalització per a catalogar possibles situacions de risc.
Utilitza components d'intel·ligència artificial i geolocalització per a catalogar possibles situacions de risc.

El ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Universitat de València (UV) per a desenvolupar un sistema de seguiment i alerta de violència de gènere capaç d'escoltar converses de la possible víctima amb presumptes maltractadors i el seu entorn. Per a desenvolupar-lo, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà un pressupost de 100.000 euros.

El sistema, denominat Avisa’m, utilitzarà components d'intel·ligència artificial i geolocalització per a catalogar possibles situacions de risc basant-se en les converses de la persona afectada amb el presumpte maltractador i el seu entorn.

El conveni entre totes dues institucions estableix també la participació i coordinació en el desenvolupament d'aquest projecte de professionals, entitats i víctimes.

A més, l'acord contempla la realització d'un estudi d'eficàcia per a integrar i avaluar el rigor científic del dispositiu dissenyat i la implementació en els diferents serveis i recursos d'atenció i coordinació de víctimes de violència de gènere.

També et pot interessar

stats