Avís taronja a totes les comarques per vents que poden superar els 110 km/h

L'Ajuntament d'Elx ha suspés l'activitat en quatre centres educatius i el de València ha tancat parcs i jardins per precaució.

VÍDEO | Avís taronja a totes les comarques per vents que poden superar els 110 km

Aquest dimecres a primera hora l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'avís taronja per forts vents a totes les comarques valencianes. Les fortes ratxes s'han fet notar durant tota la matinada en diferents punts del territori valencià i han superant els 100 quilòmetres per hora en municipis com Xixona, Teresa de Cofrents, Xiva o Catí. A les zones d'interior el vent, fred i humit, ha deixat el seu rastre en forma de neu. 

L'avís taronja es mantindrà durant tota la jornada i a Elx ha obligat a tancar parcs i horts públics, a més de suspendre les classes al CEIP El Palmerar, a l'IES La Torreta, al col·legi Santa Maria de les Filles de Jesús i al Conservatori de Música. Tots aquests centres estan situats dins del recinte d'horts amb nombrosos exemplars de palmeres. Pel perill de caiguda, s'ha optat per tancar-los com a mesura de prevenció. 

A més, durant aquest dimecres se suspenen a Elx les activitats esportives a l'aire lliure en totes les instal·lacions esportives municipals, i només hi haurà activitat en pavellons i piscines cobertes.

Parcs i jardins tancats

El temporal de vent que ha fet que l'Ajuntament de València haja tancat parcs i jardins, com el de Vivers o el jardí de Monforte, com a mesura de prevenció. També estaran tancats el parc de l'Oest, el parc d'Orriols, el jardí de Polifil, el parc de Marxalenes, el jardí de les Hespèrides, el jardí d'Antonio Suárez; el parc de Benicalap, el jardí d'Aiora, el jardí del Professor Antonio Llombart, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, la Rambleta, Alfred Candel i la plaça del Cedre. 

 

Vents de 121 km/h a Xiva

Com a conseqüència del temporal de vent, que les últimes hores ha arribat a 121 km/h a Xiva; 109 km/h al Poble Nou de Benitatxell; 105 km/h a Alcoi; 103 km/h a Xixona; 100 km/h a la Font de la Figuera i a Catí, i 93 km/h a Cortes de Pallars. Segons Emergències, de moment, no s'han produït incidents.

També et pot interessar

stats