Avís roig i situació d’emergència a les Canàries per l’arribada d’un temporal de pluja

Les autoritats recomanen no eixir de casa per la gravetat de la situació, que ha obligat a cancel·lar tot tipus d’actes i un centenar de vols

Pujada del nivell de l'aigua pel temporal Hermine a les illes Canàries / À Punt NTC

Màxima alerta per pluges a les illes Canàries. La tempesta tropical Hermine, que ha arribat aquest diumenge de matinada a l’arxipèlag, ha posat les illes de Tenerife, La Palma i el Hierro, totes tres en risc extrem, amb avís roig per tempestes i també per la velocitat del vent. 

A més, l’illa de La Gomera es troba en alerta taronja per pluges i en alerta groga per vent i tempesta, mentre que Lanzarote i Fuerteventura estan en risc groc per pluges i tempestes. 

Atesa aquesta situació i la incertesa que crea, les autoritats locals han demanat als ciutadans que es queden a casa. Mentrestant, els serveis d’emergència i la Unitat Militar d’Emergències (UME) ja es troben a les illes de La Palma i El Hierro per a desplegar tot l’operatiu necessari. 

Les classes per a demà estan suspeses, s’han anul·lat totes les activitats turístiques, culturals i esportives i s’han cancel·lat fins a 100 vols. La situació en carretera es torna molt complicada, ja que s’hi han produït solsides, caigudes d’arbres i problemes en el cablejat elèctric. Això ha obligat a tallar el trànsit per carretera en diferents punts.  

El president de les illes Canàries, Ángel Víctor Torres, s’ha dirigit a la població per a cridar a la calma i demanar que s’extremen les precaucions les pròximes hores. 

Les illes, amb cels coberts durant tot el diumenge, patiran, al llarg del dia ruixats i tempestes molt fortes i persistents a les illes occidentals, mentre que les del costat oriental seran senzillament fortes. 

La previsió meteorològica, avançada per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), és que Hermine abandone l’arxipèlag dilluns de vesprada. 

També et pot interessar

stats