Avís roig per pluges torrencials al sud de València i nord d'Alacant

Més de 255.000 alumnes de 93 municipis es quedaran sense classe aquest dijous.

VÍDEO | Avís roig per pluges torrencials al sud de València i nord d\'Alacant
11 de setembre 2019 - 23:07

La DANA que afecta el litoral mediterrani es desplaça aquest dijous al litoral sud de València i nord d'Alacant. Per això, l'Aemet ha establit l'avís roig en aquestes zones per precipitacions que podrien arribar a 180 litres per metre quadrat en dotze hores i a 90 en una. 

Aquest avís per risc màxim comença a la mitjanit i s'allargarà fins al migdia al litoral sud de València, el litoral nord d'Alacant i les comarques interiors del sud valencià. En el cas del litoral sud d'Alacant, l'avís per nivell roig comença a les 06.00 hores i s'allargarà fins a les 06.00 hores de divendres. A Castelló els efectes de la DANA ja seran pràcticament inexistents i només cauran ruixats poc importants a les comarques del sud de la província.

Els riscos principals que s'esperen són, sobretot, la crescuda sobtada de barrancs, que poden arribar a desbordar-se. El vent, que bufarà de gregal, també serà un factor a tindre en compte, i farà que la mar continue alterada.

Aquest dimecres la gota freda ha fet que la Plana Alta haja sigut la comarca del nord que ha rebut més pluja. A Almenara han arreplegat 71 litres per metre quadrat. A Moncofa, els 68 litres han negat carrers i parcs, i a Nules, entre altres incidències, els bombers han rescatat una dona atrapada en un vehicle en un pas subterrani.

No obstant això, els municipis on s'han registrat els majors nivells de pluja han sigut  Sagunt i Benavites, al Camp de Morvedre, amb vora 100 litres per metre quadrat. Emergències ha rebut unes 1.000 telefonades relacionades amb més de 600 incidents. A la província de València, les incidències més importants han sigut el tancament dels ports de Sagunt, que ja ha sigut reobert, i de Gandia, i el tancament de parcs i jardins amb tanques a la ciutat de València.

Més 255.000 alumnes sense classe

Un total de 93 municipis de la Comunitat Valenciana, 79 d'Alacant i 5 de València, han suspés les classes aquest dijous a causa del temporal. Entre altres, Alacant, Benidorm, Dénia, Elx, Oriola i Torrevella, recorrent totes les comarques del litoral sud.

En la jornada d'aquest dimecres un total de 45.874 alumnes s'han quedat sense classe, la meitat a la província de Castelló, on aquest dijous no es preveu que hi haja cap suspensió.

Divendres, més DANA, però més dèbil

Divendres la pertorbació recularà i tornarà a afectar de ple la Comunitat Valenciana. Encara continuaran els ruixats i tempestes localment fortes, seran menys organitzades i no tan generals, Així i tot, les acumulacions més importants seran de centenars de litres per metre quadrat.

També et pot interessar

stats