Avís groc per l’arribada d'una nova DANA

A partir d’aquesta mitjanit l’avís pujarà un escaló i pintarà de taronja les comarques del nord.

Avís groc per l’arribada d'una nova DANA

Apenes un mes després del temporal de setembre que va arrasar el Baix Segura i la Vall d’Albaida, una nova DANA arriba a la Comunitat Valenciana. El sud del golf de València i totes les comarques del sud ja estan en avís groc, però a partir d’aquesta mitjanit pujarà a taronja a les comarques del nord. De fet, les precipitacions més fortes i persistents s’esperen aquest dimarts al nord del territori.

Mapa d'alertes meteorològiques per a aquest dimarts

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, poden registar-se fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores. A més, les previsions parlen de temporal marítim a la costa del Baix Maestrat i al sud del golf de València.

Dispositiu enllestit

En una entrevista en el ‘20H NTC’, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, ha assegurat que els consorcis de bombers estan preparats per a possibles serveis i s’ha advertit els ajuntaments dels riscos.

Pel que fa a la prevenció de possibles incidents, Àngel ha destacat que des de la setmana passada l’Agència de Seguretat i Emergències està en contacte amb els municipis que poden registrar més quantitat de pluja, als quals els estan traslladant les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia perquè adopten mesures preventives. Així mateix, l’Agència d’Emergències s’ha dirigit a la ciutadania a través de les xarxes socials, on ha donat pautes de comportament per a previndre incidències durant el temporal. 

Respecte a les millores en matèria de prevenció que van evidenciar les pluges intenses de setembre , Àngel ha manifestat que cal reforçar les comunicacions entre el Centre de Coordinació d’Emergències, els ajuntaments i els serveis de rescat per a garantir la seguretat de la ciutadania.

També et pot interessar