Avís especial per la nova onada de calor: Emergències recomana limitar les activitats en espais forestals

S’aconsella evitar l'exercici físic en les hores més caloroses i beure aigua de manera abundant

Les temperatures superaran els 40 graus aquest cap de setmana
Les temperatures superaran els 40 graus aquest cap de setmana / Salas (Efe)

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha emés un avís especial per la situació d'onada de calor d’aquest cap de setmana. S'espera vent de ponent, un fort descens de la humitat relativa, un ascens de les temperatures i la possibilitat de formació de fenòmens tempestuosos.

En l'avís assenyala que a partir de divendres, la Comunitat Valenciana es veurà afectada per l'arribada d'una massa d'aire càlid que provocarà un important ascens de les temperatures màximes i mínimes i que es mantindrà fins al diumenge 14, i descendiran moderadament dilluns.

A l'interior predominarà el ponent, no molt fort, de divendres a diumenge, amb brises a les zones litorals. No obstant això, dissabte el ponent afectarà també el litoral, sobretot a València i Castelló, i serà "el dia més complicat".

Davant de la possibilitat d'un fort descens de la humitat relativa, que eleve notablement l'índex d'ignició d'incendis forestals, i la possibilitat de fenòmens tempestuosos, Emergències recomana als municipis que mantinguen atenció i seguiment d'aquesta situació i limiten al màxim les activitats previstes als espais forestals i de vegetació.

A més, l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències col·laborarà amb la Conselleria de Sanitat en la difusió a la població dels consells establits en el programa de prevenció i atenció dels problemes de salut derivats de les temperatures extremes.

Així, es recomana tindre precaució amb el sol entre les 12 i 16 hores, evitar exercicis físics en les hores més caloroses, usar cremes protectores adequades, beure aigua de manera abundant, suprimir l'alcohol i la cafeïna, i en els vehicles no deixar mai a ningú dins, tampoc mascotes. També s'aconsella assegurar la correcta hidratació de les persones més sensibles, majors, malalts i infància, i estar alerta davant de la normativa i recomanacions en matèria de prevenció d'incendis forestals.

Finalment, recorda que en cas d'incidències importants, s'ha d'informar el Centre de Coordinació d'Emergències pels canals habituals o a través del telèfon d'emergència 112 Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats