Dos avions transporten 900.000 mascaretes i més material de protecció a la Comunitat Valenciana

Els aparells, que ha llogat la Generalitat, transporten el material que es distribuirà als centres sanitaris i els geriàtrics.

Part del material sanitari, acabat de descarregar d'un dels avions, aquesta vesprada de dimarts
Part del material sanitari, acabat de descarregar d'un dels avions, aquesta vesprada de dimarts / Generalitat
31 de març 2020 - 21:35

Dos avions carregats amb material sanitari han arribat aquest dimarts a Espanya per a dotar de material de protecció als centres sanitaris i les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana. Els vols, que s'emmarquen en el que ja s'ha batejat com operació Ruta de la seda, els ha gestionat la Generalitat i suposen l'arribada del segon gran contingent de material sanitari per al nostre territori.

El primer vol ha aterrat a Barcelona procedent de Xangai amb una càrrega de més de 300.000 màscares FFP2. En l'altre, que ha aterrat a Saragossa a última hora de la vesprada, es transporten més de 600.000 mascaretes (400.000 quirúrgiques i més de 200.000 FPP2), 10.000 ulleres de protecció i més de 10.000 granotes de protecció. A més, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va dir en una entrevista a À Punt Mèdia que confia que arribarà una part dels més de 200 respiradors encomanats.

Una vegada aquest material passe el control de duana, es transportarà en camions a un centre logístic de la Generalitat per a distribuir-lo després. Des de la Generalitat han insistit que el govern valencià "continua treballant intensament" per a contractar més vols que continuen "assegurant el proveïment les pròximes setmanes".

També et pot interessar

stats