Així avança la vacunació contra la Covid-19: Sanitat preveu administrar quasi 68.000 dosis aquesta setmana

Segueix la immunització de majors de 80 anys i grans dependents, mentre que s'hi han destinat 18.500 dosis d'AstraZeneca per a cuidadors professionals.

Dues sanitàries reben la vacuna contra la Covid-19
Dues sanitàries reben la vacuna contra la Covid-19 / Twitter: @GVAsanitat

La campanya d'immunització contra la Covid-19 continua aquesta setmana a la Comunitat Valenciana, on la Generalitat preveu administrar vora 68.000 dosis de les tres vacunes que s'hi comercialitzen actualment al territori, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Seguint el cronograma establit, el departament encapçalat per Ana Barceló preveu injectar ja la segona dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech en residències a les persones que foren inoculades amb la primera dosi durant la setmana del 15 de febrer. En aquests mateixos centres, ha precisat la conselleria, es vacunarà també amb la primera dosi aquelles persones que no havien pogut rebre-la fins ara, bé per infecció activa de coronavirus o bé per tractar-se de nous ingressos.

Un altre dels grups en els quals continua la vacunació aquesta setmana són les persones dels centres de dia de diversitat funcional, per als quals hi ha previstes aquesta setmana 4.800 dosis del preparat Pfizer, comercialitzat amb el nom de Comirnaty.

Aquestes noves vacunacions seran possibles gràcies a la nova remesa de la farmacèutica nord-americana que ha arribat aquest mateix dilluns a través de l'aeroport de València, amb vora 55.000 unitats.

D'altra banda, Sanitat ha informat que aquesta setmana serà el torn dels professionals sanitaris que reberen la primera dosi durant la setmana de 15 de febrer en reben la segona. Així mateix, es vacunaran per primera vegada aquells que no pogueren fer-ho aleshores.

Del 8 al 14 de març la Conselleria ha destinat 18.500 dosis de la vacuna d'AstraZeneca per a la immunització de part del grup de cuidadors no professionals. A més, s'administrarà aquesta vacuna també a professionals dels centres de dia.

També hi ha previstes unes 35.000 dosis de Pfizer per a continuar la vacunació de persones majors de 80 anys i grans dependents, i unes 2.000 dosis de la vacuna de Moderna. El procediment en aquest grup s'allargarà encara diverses setmanes.

Finalment, es continuarà administrant segones dosis de Moderna al personal d'hospitals públics i del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, ha detallat Sanitat.

Més de 113.000 persones immunitzades

La Comunitat Valenciana ja compta, segons informa el Ministeri de Sanitat en l'última actualització del dia 5 de març, amb 113.075 persones vacunades amb les dues dosis necessàries perquè s'aconseguisca la immunitat i el que es consideraria com una pauta de vacunació completada. En total, ací s'han rebut 497.060 dosis de les quals se n'han administrades 394.016, xifra que representa un 79,27% d'aquestes.

També et pot interessar

stats