Avança la restauració ambiental del barranc de l'Horteta de Torrent

La neteja i repoblació amb plantes pròpies evitarà que amb les noves danes hi haja episodis perillosos.

VÍDEO | Avança la restauració ambiental del barranc de l'Horteta de Torrent

Torrent ha iniciat aquesta setmana una nova fase de la restauració ambiental del barranc de l'Horteta. Al paratge natural s’està treballant en un projecte pilot per a la regeneració i recuperació de l'ecosistema dels boscos de ribera que s'ha reduït per la presència d'espècies vegetals invasores.

La primera fase, que encara no està acabada, va ser la retirada de les canyes, una espècie invasora que provoca molts problemes a l'ecosistema i a la població. En declaracions a À Punt NTC, el regidor de Sostenibilitat, Francisco José Arnau, ha explicat que les canyes, en no tindre arrels, quan hi ha una riuada arrosseguen els arrels i la terra i això provoca que la U del barranc acabe desapareixent.

En l’actuació pilot, de poc més d'un quilòmetre, servirà de base per a programar noves intervencions en els més de seixanta quilòmetres de terme que són barrancs. Amb l'eliminació de la canya, es passa a la rehabilitació de marges i la plantació de més de mil helòfits, és a dir plantes que tenen les arrels sota l'aigua, i arbustives. En concret, s’introduirà la fràngula, una espècie en perill d’extinció i que només es troba a la conca del Xúquer.

Tota aquesta matèria vegetal fa que la làmina d'aigua siga de més qualitat i amb les aigües quietes, l’espai millora per a la cria natural del petxinot. Aquesta és una espècie protegida que farà que, quan l'actuació estiga més avançada, l'entorn del paratge del Clot del Bailón siga un passeig per a la ciutadania i un entorn natural que s'amplie a la resta de barrancs de l'Horta Sud.

D’altra banda, la neteja i repoblació de plantes pròpies d’aquest espai amb aigua evitarà que amb les noves danes o tempestes hi haja episodis perillosos.

També et pot interessar

stats