Avacu: "Traure més rendiment al sol i a l'aire seria beneficiós per a les nostres butxaques"

Fernando Móner adverteix que cal adaptar la tarifa a les necessitats i que el preu de la llum seguirà alt a curt termini.

Avacu: "Traure més rendiment al sol i a l'aire seria beneficiós per a les nostres butxaques"
Avacu: "Traure més rendiment al sol i a l'aire seria beneficiós per a les nostres butxaques"

La pujada del preu de la llum durant el temporal de neu i fred ha centrat aquest dimarts l'entrevista de Les Notícies del matí. El president de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), Fernando Móner, ha explicat l'encariment del preu de l'electricitat en la demanda creixent i la necessitat d'atendre aquesta demanda amb totes les fonts possibles. Móner considera que el preu de la llum es mantindrà alt un temps fins que l'oratge millore i hi haja més hores de sol que es traduïsquen en un increment de la generació d'energies com ara la solar. El representant dels consumidors també ha recordat que, a més potència instal·lada, més es paga, i ha recomanat analitzar les xifres de consum i regular la potència en cada cas a les necessitats reals. Entre els consells, Móner ha recomanat fer un ús horari analitzat a casa o buscar la tarifa que més s'adapte a les circumstàncies.

El president d'Avacu ha remarcat que l'energia més barata és la que ve de les renovables, de l'eòlica i la solar. "Si buscarem sistemes per a traure més rendiment al sol i a l'aire, a mitjà i llarg termini seria beneficiós per a les nostres butxaques", ha deixat clar. Móner ha afegit que, per a rebre aquest benefici de les energies renovables, primer s'ha d'invertir.

Preguntat per les cooperatives d'autoconsum i producció que estan sorgint, Avacu els considera "models perfectes" perquè incrementa la competència, el que al final beneficia al consumidor. "És un model molt interessant i anime els consumidors a telefonar per a comparar", ha defensat. Móner ha puntualitzat, en qualsevol cas, que cal analitzar quina és la inversió a anticipar primer i quant es pot tardar a amortitzar aquesta inversió. També ha apostat per la unió de clients i consumidors per a aconseguir millors tarifes i tindre més capacitat de negociació davant les companyies.

També et pot interessar

stats