Avacu alerta del perill dels productes falsificats en el comerç en línia

El seu president, Fernando Moner, demana que hi haja una regulació comú dels apartaments turístics.

Fernando Moner en À Punt NTC Matí
Fernando Moner en À Punt NTC Matí

El comerç en línia ha experimentat un fort creixement en els últims mesos. De fet, segons Avacu, va pujar al voltant d’un 20% en el primer semestre de 2018. Un fet que, segons el president de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), Fernando Móner, ha creat un nou perfil de consumidor, que té al seu abast una gran quantitat d’informació. Segons Móner, en declaracions a À Punt NTC Matí, ha alertat del perill dels productes falsificats en el comerç en línia.

“El problema no són els horaris, sinó el comerç en línia o els productes falsificats”, ha indicat. Tal com ha comentat, li fa por que el fort creixement de les compres a través d’internet vaja en detriment del comerç de proximitat. “Els consumidors no podem invertir en màfies”, ha insistit, en relació amb els productes falsificats. Entre els consells per a detectar-los, comprar en webs segures, el boca-orella, i desconfiar quan veiem preus excessivament barats.

En cas de topar-nos amb falsificacions, Móner aconsella posar-nos en contacte amb organitzacions de consumidors o directament amb les autoritats policials. El president d’Avacu també ha fet referència als apartaments turístics i ha demanat una regulació comú per a abordar aquesta matèria. Per a llogar amb garanties, recomana buscar pisos en pàgines que els tinguen registrats.

Mateixos drets i deures en rebaixes

Pel que fa a les rebaixes, Fernando Móner ha recordat que els consumidors i consumidores tenim els mateixos drets i deures que en qualsevol època de l’any i que el productes han de ser de temporada, si no, és il·legal. Així mateix, ha indicat que hui dia la importància de les rebaixes ha baixat, amb més ofertes durant tot l’any, i ha recomanat als usuaris i les usuàries comprar al millor preu. “Les rebaixes han de ser una inversió”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats