AVA exigeix a la UE que frene l'entrada de mel xinesa per estar fabricada artificialment

Les exigències comunitàries no permeten cap intervenció humana en la maduració i deshidratació.

Imatge d’arxiu d’una gerra de mel
Imatge d’arxiu d’una gerra de mel / Europa Press

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) reclama a la Unió Europea que detinga l'entrada de mel importada originària de la Xina que no complisca la definició europea del producte. A més, exigeix que s’adopten els protocols d'elaboració del país asiàtic: és a dir, quan el producte pateix processos artificials durant la transformació per accelerar i abaratir la producció.

Mentre que les exigències de la UE no permeten cap intervenció humana en la maduració i deshidratació de la mel per les abelles, la definició a la Xina estableix que no són les abelles les que deshidraten la mel, sinó que es fa artificialment a través de l'eliminació de l'aigua de la mel.

Segons l’organització, actualment s'estima que el 90% de la mel produïda a la Xina que s'exporta a la Unió Europea aplica aquest mètode. "El producte resultant és més aviat un nèctar deshidratat artificialment i no madur", han manifestat.

L’addició “massiva” de xarop de sucre, més barat i difícil de detectar en els controls fronterers europeus, també explicaria, per a AVA-Asaja, el baix preu dels carregaments de mel xinesa importada.

També et pot interessar

stats