AVA-Asaja reparteix més de 4.000 quilos de cítrics a València per a denunciar la crisi del sector

A més, exigeixen l’aplicació de “mesures urgents i veritablement eficaces per a combatre la crisi”.

VÍDEO | AVA-Asaja reparteix més de 4.000 quilos de cítrics a València per a denunciar la crisi del sector

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha fet aquest dijous una concentració a València per a repartir més de 4.000 quilos de cítrics entre la població, amb l’objectiu de denunciar la crisi del sector.

Segons ha informat l'organització agrària, a través d'aquesta acció, que se suma a les mobilitzacions iniciades el 14 de desembre amb una manifestació davant de la Conselleria d'Agricultura, es pretén denunciar la "gravíssima crisi que travessa el sector". Així mateix, pretenen "exigir a les administracions la posada en marxa, una vegada per sempre, de mesures urgents i veritablement eficaces per a combatre-la". 

La campanya de protestes prosseguirà a Madrid dimarts que ve, 19 de febrer, amb una concentració davant de la seu de la Comissió Europea, on participaran la resta de regions citrícoles espanyoles afectades per la crisi.

"La campanya més roïna dels últims 30 anys"

"Estem patint la campanya més roïna dels últims 30 anys", ha apuntat en declaracions a Les notícies del matí Cristobal Aguado, president d'AVA-ASAJA. El representant de l'associació d'agricultors ha criticat que els consumidors paguen un preu elevat per unes taronges "de màxima qualitat", mentre que els llauradors reben una compensació "ruïnosa, que es troba molt per baix del preu de producció". Com a exemple, Aguado ha recordat que actualment es paga per la varietat de navelines 8 i 10 cèntims el quilo i, en el cas de la taronja de suc, el preu ha baixat a una tercera part del que es pagava l'any passat fins a arribar a "un parell de cèntims el quilo".

Tot i això, ha valorat positivament la Llei d'estructures agràries de la Comunitat Valenciana, aprovada aquest dimecres a les Corts. La consellera d'Agricultura ha destacat que la norma abordarà la transformació del sector productiu agrari per a afrontar crisis com la citrícola, i incentivarà l'accés dels joves a les terres amb l'objectiu d'impulsar la professionalització i dignificació del llaurador. "La llàstima és que s'aprova en els últims dos mesos de legislatura i, per desgràcia, encara no té un pressupost que definisca l'aposta que va a fer-se", ha matisat.

També et pot interessar

stats