AVA-Asaja assegura que el brot de botulisme a l'Albufera es podria haver evitat

L’associació considera que el problema el genera l’administració “per no deixar circular l'aigua amb normalitat”.

AVA-Asaja assegura que el brot de botulisme a l\'Albufera es podria haver evitat
AVA-Asaja assegura que el brot de botulisme a l'Albufera es podria haver evitat

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha assegurat que el brot de botulisme aviari que s'ha produït a la zona del Tancat de la Pipa de l’Albufera es podria haver evitat si l'aigua no haguera estat estancada i sí en moviment, com ocorre en els arrossars gestionats pels agricultors del parc natural.

El botulisme aviari és una intoxicació que pateixen els ocells després d'ingerir una toxina produïda pel bacteri anaerobi Clostridium botulinum, que apareix en llocs en què no hi ha oxigen i la temperatura supera els 26 graus, segons ha explicat AVA-Asaja.

Segons l’associació agrària, quan es donen els dos supòsits, el bacteri es troba en condicions propícies per a reproduir-se i infectar els invertebrats que, posteriorment, els ocells ingereixen.

“El problema l'està generant l'administració, ja que no deixa circular l'aigua amb normalitat. Prova d'això és que en les 15.000 hectàrees d'arròs que gestionen els agricultors no hi ha casos de botulisme”, ha argumentat el responsable de la societat, Miguel Minguet.

També et pot interessar

stats