Auxiliadora Borja, degana del Col·legi d’Advocats de València: “Hi ha una realitat, 900 dones mortes”

La primera dona a presidir aquesta institució anuncia la creació d’un comité d’igualtat per a posar fi a les diferències entre homes i dones en l’advocacia.

Auxiliadora Borja en À Punt NTC Matí
Auxiliadora Borja en À Punt NTC Matí

“En l’any 1975 vaig decidir estudiar dret i sabia que no podria ser ni jutge ni fiscal. Ho contes hui a gent de 30 anys i no s’ho creuen”. Així es presenta Auxiliadora Borja, la primera dona degana del Col·legi d’Advocats de València en els 260 anys d’història. Un fet que per a ella suposa la normalització en una professió que a les comarques de València compta amb un 47% de dones. 

En declaracions a À Punt NTC Matí, Borja ha remarcat la millora de la situació de les dones en l’advocacia en els últims anys. A pesar d’això, assenyala que encara existeixen algunes diferències. És per això que proposa la creació d’un comité d’igualtat per a la visualització d’aquests casos i aconseguir l’equilibri definitiu entre homes i dones en la professió. 

Així mateix, la nova presidenta del Col·legi d’Advocats de València, que serà nomenada oficialment aquest divendres 11 de gener, alerta sobre propostes com la de la reforma de la llei contra la violència de gènere: “No cal banalitzar. Hi ha una realitat, 900 dones mortes. És un problema molt seriós”, ha postil·lat. 

Més inversió en tecnologia

Entre els principals reptes que afronta la justícia, Auxiliadora Borja ha destacat la incorporació de la tecnologia a la professió. “La justícia lenta no és justícia”, ha assenyalat. Per aquest motiu, la primera mesura que es posarà en marxa, segons ha declarat Borja, serà la de posar en marxa una aplicació per a posar en contacte els lletrats amb el col·legi, de manera que s’agiliten les incidències.

La presidenta del Col·legi d’Advocats de València també ha demanat una major inversió en tecnologia per a augmentar l’eficàcia del servei i que es puga accelerar el treball, ja que, com ha declarat, els jutjats es troben a hores d’ara “desbordats”. Per això també ha reclamat que s’augmente el nombre d’aquests centres perquè es millore la gestió. 

També et pot interessar

stats