Auxiliadora Borja es converteix en la primera dona degana del Col·legi d’Advocats de València

Juntament amb la vicepresidenta, Ángela Coquillat, el col·legi es converteix en el primer organisme espanyol a tindre dues dones a càrrec del deganat.

Auxiliadora Borja es converteix en la primera dona degana en els 260 anys de la institució
Auxiliadora Borja es converteix en la primera dona degana en els 260 anys de la institució / Europa Press

Aquest dimecres el Col·legi d’Advocats de València ha nomenat Auxiliadora Borja com a nova degana del col·legi, es converteix així en la primera dona a ocupar aquest càrrec en els 260 anys de la institució. Junt amb la vicepresidenta, Ángela Coquillat, el col·legi es converteix en el primer organisme espanyol a tindre dues dones al capdavant del deganat. “Estem trencant motles”, ha assegurat Borja en Les notícies del matí.

La nova degana es va imposar a les altres candidatures i va obtindre 946 vots. És experta en dret laboral, seguretat social i assessoria jurídica d'empreses, i pertany al col·legi d'advocats des de l'any 1982. 

Borja ha compartit amb Les notícies del matí d’À Punt els reptes del seu deganat, on destaca que “les noves tecnologies són fonamentals”. “Tots els lletrats tenen ja firma digital” i “presenten la documentació als jutjats a través de l’Eset”, una companyia de seguretat informàtica. A més, ha remarcat que la formació en l’ofici és constant: “Estudiem tota la vida”, i adaptant-se a aquestes noves tecnologies, la formació del col·legi “pot ser tant presencial com en streaming”.

Reivindicació salarial dels advocats d’ofici

Un altre punt important que Borja ha tractat en Les notícies del matí ha sigut el baix salari dels advocats d’ofici. “És una tasca social, la qual els advocats fan amb molta dignitat, i la retribució no està d’acord amb el treball que es realitza”.

Reclam de la separació de poders de l’Estat

Després de la polèmica sobre les quotes dels partits polítics i les negociacions del CGPD, Auxiliadora Borja opina que els jutges “haurien d’elegir-se entre ells mateixos”, i continuava: “no hauria d’intervindre la política perquè si volem que hi haja una vertadera independència és imprescindible que l’òrgan judicial s’organitze en la seua cúpula, i que els polítics no hi entren”. 

També et pot interessar

stats