Autoritzen un transvasament del Tajo al Segura de 38 hm³

S’autoritza automàticament perquè es faça efectiu al llarg del mes de gener en constatar que el sistema es troba en situació de nivell 2.

Imatge del transvasament Tajo-Segura
Imatge del transvasament Tajo-Segura / Ministeri

La Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura ha aprovat un transvasament de 38 hm³ des de la conca del Tajo a la del Segura, amb l’objectiu que es faça efectiu al llarg del mes de gener.

L’informe de situació, elaborat pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (Cedex) i que ha pres en consideració la Comissió, indica que amb data 1 de gener de 2019, el volum embassat a Entrepeñas i Buendía era de 645,2 hm³. Així, queda un volum autoritzat pendent de transvasar de 20,8 hm³, per la qual cosa resulta un volum d’embassament efectiu de 624,4 hm³, superior al llindar de 602 hm³ que correspon al mes de gener.

El Ministeri precisa que, per tant, es constata que el sistema es troba en situació de nivell 2 i s’autoritza automàticament un transvasament de 38 hm³. A més, afig que el ritme de transvasament s’anirà adequant a l’avanç de les obres d’emergència de reparació de les infraestructures del posttransvasament danyades com a conseqüència de les pluges del mes de novembre.

També et pot interessar

stats