Autoritzen un transvasament de 27 hm³ del Tajo al Segura per al febrer

La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte pren la decisió després d'analitzar la situació a primers de mes

Canal del tranvsasament Tajo-Segura
Canal del tranvsasament Tajo-Segura / Unió de Llauradors (Europa Press)

La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura (ATS) ha autoritzat automàticament un transvasament de 27 hectòmetres cúbics (hm³) per a aquest febrer des dels embassaments d'Entrepeñas i de Buendía a través de l'aqüeducte Tajo-Segura, després de la reunió telemàtica aquest dimarts per a analitzar la situació al començament d'aquest mes.

Segons les dades exposades, el sistema Entrepeñas-Buendía està en nivell 2. Això suposa una situació de normalitat hidrològica. Per això la Comissió, en aplicació de la normativa vigent, ha autoritzat el citat transvasament, segons ha donat a conéixer la institució. Així mateix, s'ha exposat la previsió per als pròxims sis mesos, en la qual els càlculs indiquen que es mantindria el nivell 2 també durant la resta del semestre.

En la Comissió també van informar que a la conca del Segura es comptabilitza un dèficit de 20,9 hm³ per a reg i de 7,6 hm³ per a proveir el Taibilla.

D'altra banda, s'ha exposat que el volum en capçalera autoritzat i pendent d'enviar per a aquests usos és de 60,4 hm³, a 1 de febrer del 2024. I van donar compte de la superfície embassada al Parc Nacional de Las Tablas de Daimiel, a més de prendre nota de les necessitats per a atendre el proveïment a través de la canonada manxega.

També et pot interessar

stats