Autoritzen l'Open Arms a salpar per a portar ajuda, però no per a rescats

El vaixell humanitari, bloquejat des de gener a Barcelona, transportarà vint tones de material humanitari als camps de refugiats a les illes gregues.

La nau humanitària Open Arms està bloquejada des de principis de gener al port de Barcelona
La nau humanitària Open Arms està bloquejada des de principis de gener al port de Barcelona / @openarms_fund (Twitter)

La nau Open Arms ha rebut l'autorització per a salpar del port de Barcelona, on està bloquejada més de cent dies, per a portar ajuda humanitària a les illes gregues de Samos i Lesbos, però no per a participar en tasques de rescat d'immigrants en el Mediterrani central.

El vaixell humanitari ha rebut l'autorització per a transportar unes vint tones de material humanitari per a camps de refugiats i té previst salpar aquest divendres, si les condicions meteorològiques ho permeten.

L'ONG ha informat aquest dimecres en un tuit que ja té l'autorització per a navegar cap a les illes gregues per a transportar ajuda humanitària, encara que segueix "sense autorització per a missions de cerca i rescat".

L'ONG atribueix la decisió a la campanya electoral

El fundador d'Open Arms, Òscar Camps, ha expressat la seua sorpresa després de rebre l'autorització per a poder navegar, una decisió que ha atribuït a la campanya electoral per a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. "Segons sembla, fins ara, que estiguérem en el mar restava vots, i supose que a partir d'aquest moment el fet que estiguem en el port retinguts i bloquejats no dona vots", ha destacat.

"El rescat és una obligació"

En qualsevol cas, el fundador de l'ONG ha avisat que el rescat i la cerca de persones a la deriva en el mar és "una obligació legal i moral, així com un imperatiu ineludible", d'acord amb els tractats i convenis internacionals. "Portarem aquesta ajuda, però evidentment, si tenim la desgràcia de trobar-nos una situació així, intervindrem i salvarem totes les vides que estiguen al nostre abast. És una responsabilitat moral que segons sembla no té aquest govern", ha sentenciat.

La nau està bloquejada des de principis de gener al port de Barcelona, després que el Ministeri de Foment li denegara el permís per a salpar al·legant raons de seguretat, ja que no havia pogut desembarcar als immigrants que rescatava del Mediterrani en els ports més pròxims, com marquen els convenis internacionals, a causa de la negativa dels països a acollir-los.

També et pot interessar

stats