Autoritzat un transvasament del Tajo al Segura de 38 hm³ a l'agost

L'embassament d'Entrepeñas i Buendia està per damunt del límit de situació hidrològica excepcional.

Autoritzat un transvasament del Tajo al Segura de 38 hm³ a l'agost
Autoritzat un transvasament del Tajo al Segura de 38 hm³ a l'agost

La comissió central d'explotació del transvasament Tajo-Segura ha autoritzat un transvasament de 38 hm³ a través de l'aqüeducte Tajo-Segura per a l’agost.

Segons l'informe de situació, així ho permet el límit fixat de situació hidrològica excepcional de l'embassament d'Entrepeñas i Buendia que és de 661 hm³, i que a data d'1 d'agost en tenia 687,1.

En la comissió també s'ha analitzat la problemàtica que hi ha per a escometre els treballs de reparació de l'avaria que es va produir a l’abril en el dic principal de La Bujeda, després de la detecció de filtracions aigües avall d'aquest.

Després del seguiment continu i controlat del procés per part de la Direcció General de l'Aigua i de la Confederació Hidrogràfica del Tajo, s'ha considerat que és necessari "continuar aquest procés amb el buidatge de la bassa a partir de l'1 de setembre per a poder iniciar els treballs de reparació".

Es preveu que tot aquest procediment dure tretze setmanes, temps durant el qual el bombament d'aigua cap al canal del transvasament quedarà impossibilitat.

Per això, el president d'AVA-Asaja, Eladio Aniorte, creu que és necessari que es faça “ara o fins a final d'agost” un transvasament de 60 hectòmetres cúbics. “És el que ens deuen i ens toca”, insisteix. Aquesta aportació d'aigua donaria als agricultors del Baix Segura “seguretat” per als tres mesos que estaran sense transvasar l'aigua que hi haja de reserva en els embassaments.

També et pot interessar