Autoritzades sis manifestacions i tres concentracions per al Nou d'Octubre a València

Compromís demanarà la compareixença al Senat per a aprovar que se celebren a pesar que siguen de signe contrari i en una mateixa jornada.

Autoritzades sis manifestacions i tres concentracions per al Nou d\'Octubre a València
Autoritzades sis manifestacions i tres concentracions per al Nou d'Octubre a València

La delegació del govern de la Comunitat Valenciana ha autoritzat una huitena manifestació per al Nou d'Octubre que transcorrerà a la ciutat de València entre la plaça de Sant Agustí i la dels Pinazos entre les 21 hores i les 22.30. L'entitat que convoca la mobilització és Mi Tierra CV.

Aquesta associació es va crear el 2017 i es defineix com una associació amb l'objectiu de "promoure activitats i moviments per a difondre la personalitat valenciana" i "donar suport i treballar al costat de persones, grups, entitats i partits polítics que defenen les tradicions i el verdader sentiment valencià que sempre ens ha caracteritzat".

Amb aquesta ja són 8 les manifestacions o concentracions autoritzades per la delegació del Govern durant la festivitat del 9 d'Octubre. Són les següents:

-València Antitaurina: concentració davant de la plaça de bous, al matí.

-Bombers Forestals: concentració davant el Palau de la Generalitat, al matí.

-Coordinadora de l'Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals: De 17 a 20.30 hores, des de Sant Agustí fins al Parterre.

-Unió: de 18 a 20.30 hores, amb eixida al carrer de l’Hospital i arribada a les Torres de Serrans per Guillem de Castro.

-Espanya 2000: concentració de 18 a 22 hores a la plaça de la Mare de Déu.

-Acció Cultural del País Valencià (ACPV)-Comissió 9 d'Octubre: de 18.30 a 21 hores, començarà a Sant Agustín i acabarà a la plaça d’Amèrica.

-Coordinadora Obrera Sindical: de 19 a 22 hores, des de la plaça de Sant Agustí fins a la plaça d’Amèrica.

-Avant dCide-Els Verds Moderats: de 20 a 22 hores, amb eixida a Sant Agustí i arribada a la plaça dels Pinazo.

El delegat del govern a la Comunitat admet que hi ha "preocupació"

Sobre la celebració, en la mateixa jornada, d’algunes manifestacions i concentracions de signe contrari, el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha indicat que "cap conté, a priori, elements que permeten al govern rebutjar-les". Fulgencio ha explicat que s'han realitzat modificacions sobre horaris i recorreguts i ha admés que hi ha "preocupació", però confia en el treball de preparació previ.

El delegat del govern també ha destacat que tant el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, com la secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella, han atés les peticions de reforç policial, i ha avançat que té previst sol·licitar-ne més.

Compromís demanarà la destitució de Fulgencio "si es produeix algun incident"

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha avançat que demanarà la compareixença en aquesta cambra de Juan Carlos Fulgencio, per haver autoritzat aquestes manifestacions a la ciutat de València el Nou d'Octubre i ha anunciat que "si hi ha cap incident", en demanarà la destitució.

També et pot interessar

stats