Les autoritats insisteixen que la celebració de les Falles no està, ara per ara, en risc

Ribó i Puig coincideixen a dir que el sistema sanitari valencià està “absolutament preparat” per a fer front al coronavirus.

La Falla Almirall Cadarso-Comte d'Altea
La Falla Almirall Cadarso-Comte d'Altea / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La detecció del primer cas de Covid-19 a la Comunitat Valenciana i la suspensió de grans esdeveniments multitudinaris com el Mobile World Congress a Barcelona i el Carnaval a Venècia posen ara el focus en les Falles. Davant aquesta situació d’incertesa, les autoritats valencianes s’han afanyat a assegurar que, ara per ara, la celebració de les festes no està en risc. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit que no hi ha cap previsió de suspendre les Falles i ha assegurat que, davant el virus, s’ha de viure amb “absoluta normalitat”. “En aquests moments no hi ha cap mena de tancament de fronteres i, per tant, no hi ha cap classe de situació excepcional”, ha dit. A més, ha afirmat que el sistema sanitari valencià està “absolutament preparat” per a fer front a qualsevol eventualitat. 

En aquest sentit també s’ha pronunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, qui ha assegurat que en aquest moment les mesures necessàries que cal adoptar per les festes són “zero” i ha recordat que el consistori no té competències en la matèria i farà “el que els diguen” el govern espanyol i la Generalitat. 

El que no es pot fer, segons Ribó, és “generar una alarma exagerada” ni una situació allunyada de la realitat. “Vull fer una crida en contra de la hipocòndria. Em sembla molt important normalitzar la situació”, ha apuntat. 

També et pot interessar

stats