Els autobusos interurbans d'Alacant anuncien un enduriment de la vaga

Denuncien que després de quasi un any de mobilitzacions no veuen avanços

Els autobusos d'Alacant anuncien un enduriment de la vaga / À Punt NTC

Els sindicats anuncien un enduriment de la vaga dels treballadors i treballadores de l'autobús interurbà d'Alacant. La vaga afecta uns 130.000 veïns i veïnes que es desplacen entre Alacant i els municipis de Sant Vicent del Raspeig, el Campello, Sant Joan d'Alacant, Busot i Mutxamel. Els sindicats ja fa quasi un any que van iniciar les mobilitzacions i, segons denuncien, no veuen resultats. 

Les aturades s'han incrementat a poc a poc per a no afectar greument els usuaris, però els sindicats consideren que no hi ha hagut avanços en el compliment de les seues demandes. De fet, el president del comité d’empresa d'Automóviles La Alcoyana, Eduardo Ramos, afirma que les reivindicacions són les mateixes: jornada laboral de huit hores, que es computen totes les hores de treball, tindre banys capçalera de les línies —reclamació que consideren “normal per al segle XXI”— mampares homologades i increments salarials per a compensar les continues pèrdues que han patit. 

Així, aquest dilluns, la línia de l'Hospital Sant Joan d'Alacant ha passat d'onze a tres serveis, i el temps d'espera ha superat l'hora. Una de les persones amb què ha parlat À Punt Notícies afirma que ha hagut d’agafar un taxi per a arribar a temps a la consulta del centre de salut, mentre que una altra explica que, per a arribar al seu destí, ha d’agafar una altra línia d’autobús fins a Alacant, i allí pujar a un tram. 

El regidor de Transports de l’Ajuntament de Mutxamel, Rafael Pastor, ha demanat a la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat que hi intervinga per a aconseguir que l’empresa i la plantilla arriben a un acord.

Si no hi ha canvis, el sindicat demanarà des del 2 d'abril serveis mínims per a totes les línies, incloent-hi la de l'aeroport, i ha anunciat també vaga indefinida des del 22 de maig.

També et pot interessar

stats